Finlandia-palkittu suomikumman mestari Johanna Sinisalo (s. 1958) on kansainvälisesti menestyneimpiä ja omaperäisimpiä kirjailijoitamme. Hänen töitään on käännetty pian 20 kielelle.
Sinisalo on julkaissut kymmenittäin novelleja eri antologioissa ja lehdissä sekä romaanit Ennen päivänlaskua ei voi (Tammi, 2001) ja Sankarit (Tammi, 2003), novellikokoelman Kädettömät kuninkaat ja muita häiritseviä tarinoita (Teos, 2005), romaanit Lasisilmä (Teos, 2006), Linnunaivot (Teos, 2008) ja Enkelten verta (Teos, 2011), kiehtovan lastenkirjan Möbiuksen maa (Teos, 2010) sekä viimeksi huikeita vaellustarinoita sisältävän kokoelman Salattuja voimia (Teos, 2012).
Proosan lisäksi hän on kirjoittanut käsikirjoituksia elokuvaan, televisiolle sekä sarjakuviin.
"Romaani [Auringon ydin] ampuu Sinisalon yhä tiukemmin suomikumman ytimeen. (--) Sinisalon vaihtoehtoinen yhteiskunta on yksityiskohtaisesti rakennettu ja se jää mieleen polttelemaan."
MARKUS MÄÄTTÄNEN, AAMULEHTI 20.9.2013
"Auringon ydin on Johanna Sinisalon paras romaani sitten Finlandia-palkinnon voittaneen esikoisen Ennen päivänlaskua ei voi. (--) Nyt Sinisalo ei heristä sormea, vaan puristaa kätensä nyrkkiin. Hänen kirjallisessa iskussaan lukijan vatsaan on taitoa ja voimaa. Romaanin jälkeen pitää ottaa hetki lukua. Kääntelen kirjaa kädessäni, ja mietin, että olipahan trippi. "
JUHANI KARILA, HELSINGIN SANOMAT 15.10.2013
"Sinisalo kirjoittaa herkullisesti eloi-koulutuksesta. Kirjassa on lainattua ja mukailtua monesta tekstilähteestä, myös palveluskoirakoulutuksesta. Kirja ei kuitenkaan manifestoi miesvihaa. (--) Kirjan sukupuolitesteista on lyhyt askel ihmisoikeustesteihin, joilla rajoitetaan toisten ihmisyyttä, jotta se laajenisi niillä, joille mikään ei riitä."
HELENA MIETTINEN, SAVON SANOMAT 21.10.2013
"Heti ensi sivuilla siitä vakuuttuu: Johanna Sinisalo on edelleen yksi kansainvälisimmistä kirjailijoistamme. Uutuutta on verrattu jo Margaret Atwoodin Orjattareen, eikä ihme. Sinisalo rakentaa yhtä uskottavasti maailman, jossa naiset on jalostettu miestä palveleviin sekä vähempiarvoisiin alarotuihin. (--) Varmuus, jolla Sinisalo rakentaa Suomen vaihtoehtoisen historian on ihailtavaa: kaikki on kohdallaan aina tieteellisistä detaljeista vanhoihin myytteihin asti. Samalla hän onnistuu kommentoimaan niin sovinismia, totalitaarisia järjestelmiä kuin ihmiskauppaakin. " JONNA TAPANAINEN, ME NAISET 46/2013
Olemme 2010-luvun Tampereella, mutta historiassa on 1800-luvulta lähtien tapahtunut...
Voiko skotlantilainen, hyvää tarkoittava Bed and Breakfast -emäntä mennä asiakkaan...
Huikea seikkailu lapsille toisessa todellisuudessa! Pii on kahdeksan vuotta ja hänen...