Möbiuksen maa
  • Kirjastoluokka L84.2
  • Sidottu, yliveto
  • 110 x 178 mm
  • 192 sivua
  • Mustavalkokuvitus:
  • Miisa Lopperi
  • Kansi: Satu Karppinen
  • ISBN 978-951-851-324-0

Möbiuksen maa

Ilmestynyt 2.8.2010

OSTAprinted book

Huikea seikkailu lapsille toisessa todellisuudessa!

Pii on kahdeksan vuotta ja hänen kesälomansa alkaa kurjasti.Paras ystävä Sanna muuttaa pois, ja tärkeä metsämajakin on rikottu. Myösteini-ikää lähestyvät isosiskot tuntuvat muuttuneen vieraiksi. Mutta sitten Piilöytää roskalaatikoiden kupeesta oudon, rannerengasta muistuttavan esineen jatapaa vieläkin oudomman olennon, Schrödingerin Kissan, joka on omien sanojensamukaan yhtä aikaa olemassa ja ei...

Schrödingerin Kissa johdattaa Piin huimaanrinnakkaismaailmaan, jonka olemassaoloa uhkaa jokin vaarallinen ja mystinen.Käy ilmi, että juuri Pii on se, joka voi maailman pelastaa! Mutta miten Pii,pieni tyttö, pystyy vastaamaan sellaiseen vaatimukseen? Varsinkin, kun onmahdollista että hän itsekin elää vain jonkun toisen mielikuvituksessa?

Pii saa oppaaksen Topon, olennon joka syntyy viisaana ja tyhmenee hetki hetkeltä vanhetessaan. Pii kohtaa Käveleviä Kukkuloita janoinuutteja, ahneita pikku olentoja joille lauman mielipide on tärkeintä.

’Anteeksi vain itsellenne, mutta olin hieman ajatuksissani,hyvä Shrö – shö –’ Pii aloitti ja nyt hän punastui toden teolla, sillä kutenusein vieläkin kun hän oli hermostunut, ärrä ei sujunut ollenkaan. ’Minä sanonsinua Söör Kissaksi’, hän päätti. ’Söör Kissa. Niin kuin englantilainenherrasmies.’

Söör Kissa näytti imarrellulta, ainakin siinä määrin kuinkissat voivat sellaiselta näyttää. ’Kissalle, joka on joidenkin mielestä yhtäaikaa elävä ja kuollut, on aika lailla samantekevää miksikä häntä nimitetään.Mutta Rinkula on ympyrä ja sinun nimesi on Pii. Teidän kohtalonne on siisyhdistetty maailmankaikkeuden säännöissä. Tee ratkaiseva ele, jos otat tehtävänvastaan.’

Ja samassa kissa oli kadonnut. Ilma ehkä värisi hetken paikalla, missäkissa oli ollut.

SULJE

"Sinisalo herkuttelee fantasiaan vakiintuneilla käytännöillä ja ilmiöillä ja viittailee genren klassikoihin. (--) Omasta lapsuudestani muistan Möbiuksen renkaan taikatemppusovelluksista, ja eiköhän sen lumovoima tehoa yhä nykylapsiinkin."
Karo Hämäläinen / Suomen Kuvalehti

"Aikuisen silmin luettuna Möbiuksen maa on kauniisti opettavainen. Lapsi saattaa selvitä kiinnostavan kirjan läpi hidastamatta opetuksiin ollenkaan. Saa selvitä!"
Kaisa Neimala / Parnasso 4/2010

"Sinisalon kuvaus on elävää, mielikuvitus virkeä, ja tekstissä positiivisen humoristinen pohjavire. Miisa Lopperin kuvitus täydentää kokonaisuuden erinomaisesti. Jaa-a, tällaisen kirjan olisin itse halunnut lukea kahdeksanvuotiaana - vielä tyttösankarikin, mitä herkkua! Onneksi on noita sopivanikäisiä pikku sukulaisia"
Liisa Rantalaiho, Portti Science Fiction 3/2010

"Möbiuksen maa on yhtä aikaa hauska ja surullinen kertomus lapsesta, joka etsii ja löytää 'jotain omaa', ja samalla oppii, että muutoksia ei tarvitse pelätä."
Maria Loikkanen / Keskisuomalainen 8.9.2010

"Möbiuksen maa on yllätyksellinen, mutta lämminhenkinen kertomus, joka kiehtoo varmaan yhtä hyvin tyttöjä kuin poikiakin. Vanhempikin ihminen nauttii siitä, miten taitavasti Sinisalo yhdistää arkitilanteen ja mielikuvituksen."
Otto Lappalainen / Salon Seudun Sanomat 19.9.2010

"[H]urja, jännittävä, monisäikeinen kertomus, joka tmepaa mukaansa ja haastaa lapsen älyn ja mielikuvituksen - ja se myös kertoo sivumennen erinäisiä asioita ystävyydestä, vanhenemisesta,  suvaitsevaisuudesta ja siitä, kuinka kaikissa maailmoissa kaikki liittyy kaikkeen."
Reetta Ahola, IkäPLUS 7/2010

"Romaanin perusasetelma kuulostaa klassisen yksinkertaiselta, mutta teoksen hienous piilee sen tavassa herkutella genrensä konventioilla."
Minna Suikka, Onnimanni 4/2010

"Kerronta on tyylikästä, ja jännittävä sisältö kantaa loppuun saakka."
Jari Olavi Hiltunen, Opettaja 11/2011

"Kirjassa pohdiskellaan menettämistä, kasvamista ja erilaisuutta. Tärkein sanoma Möbiuksen maassa taitaa olla se, että asiat olisivat paljon paremmin, jos kaikki voisivat ymmärtää toisiaan. (--) Möbiuksen maassa on sekä surullisia että hauskoja kohtia. Surullisuus on kuitenkin vain tilapäistä ja kirjasta jää oikein hyvä mieli. Hauskat kohdat taas ovat sellaisia, että ne varmasti naurattavat lapsiakin. Kirja sopii parhaiten niille lapsille, jotka eivät ole vielä kasvaneet rintaliivikerhoon, eli muuttuneet päähenkilön mielestä tyhmemmiksi. Se kohtalo nimittäin odottaa kaikkia aikuisiksi kasvavia ennen pitkää. Minusta tuntuu, että kirjan luettuani olen taas vähän vähemmän tyhmä, sillä se sai ajattelemaan joitain asioita taas lasten näkökulmasta."
kirjamieli.blogspot.com