Anteeksi ei voi antaa
  • LUOKITUS 84.2
  • SIDOTTU, SUOJAPAPERI
  • 130 x 207 mm
  • 288 sivua
  • ULKOASU NINA LEINO
  • ISBN 978-951-851-678-4

Anteeksi ei voi antaa

Ilmestynyt 30.9.2015

OSTAprinted book

Turun filharmonisen orkesterin venäläissyntyinen huippuviulisti katoaa. Kauniin Ivanan mysteeri ei kuitenkaan jää ainoaksi. Pelottavat tapahtumat alkavat vääntyä tiukasti Ivanan puolison, asianajaja Rafik Metson toimiston ja lähipiirin ympärille. Tapahtumiin joutuvat sekaantumaan myös Turun kaupunginjohtaja ja Naantalissa kesäasunnollaan aikaa viettävä Suomen presidentti. Uhkakuvia liittyy niin ikään Venäjän presidentti Vladimir Zuminin tulevaan Turun-vierailuun.

Kiristyneen Venäjän-tilanteen ja maailmalta kantautuvien terroritekojen keskellä tasaista tutkimustyötään Turussa puurtavat Häkämiehen aiemmista kirjoista tutut keskusrikospoliisin Söder ja Joronen. Juttuun sotkeutuu myös Rafikin ystävä, Vihreiden europarlamentaarikko Pinja Meriluoto.

Tutkimukset vaikeutuvat hetki hetkeltä, eikä tiedetä, onko tekojen taustalla mustasukkainen psykopaatti, Turun kunnallishallintoon liittyvä synkkä salaisuus tai jopa maailmanlaajuinen terroristiryhmä. Varmaa on vain, ettei kukaan ole lopulta turvassa.

»Odotan Kultarannan pimeällä parkkipaikalla. Jännittää. Tapaamiseen on vielä muutama minuutti. Teen pienen lenkin ympäristössä ja varmistan, että en ole joutumassa ansaan. Ketään ei näy, olen aivan yksin. Sade pieksee vehreää maisemaa ensi kerran kunnolla koko syksynä. Ruma ilma takaa, että paikalle tuskin ilmestyy edes kuhertelevia salapareja tai koiranulkoiluttajia. Vilkaisen kelloani, minuuttia vaille yhdeksän. Samassa kuulen auton moottorin tasaisen hyrinän. Kuljettaja ei kaahaa. Se on hyvä merkki. Auton valot ilmestyvät näkyviin ja se parkkeeraa sulavasti omani viereen. Mies nousee hieman epäröiden istuimeltaan ja avaa ulkona sateenvarjon. Päälläni on sadetakki ja asfaltille astuessani taitan hupun pääni suojaksi. – Täällä kastuu. Kumman autossa puhutaan? – Tule tänne, vastaan. Mies ei ehdi ottaa kuin yhden askeleen, kun kaivan äänenvaimentimella varustetun pistoolini esiin ja ammun.

SULJE