Kaksoiselämää
  • LUOKITUS 84.2
  • SIDOTTU, SUOJAPAPERI, 130 × 207 MM 
  • 352 SIVUA 
  • ULKOASU MIKA TUOMINEN
  • ISBN 978-951-851-806-1

Kaksoiselämää

Ilmestynyt 1.8.2017

OSTAprinted book

Perussuomalaisen poliitikon Kari Pajarin mieli on maassa. Surkean vaalituloksen vuoksi hän joutuu jättämään tehtävänsä sisäministerinä. Hänellä on onnekseen takataskussa eräänlainen valttikortti. Aloittaakseen paluun yhteiskunnallisiin tehtäviin Pajari sopii tapaamisen asianajaja Camilla Koronowin kanssa Helsingin Tähtitorninmäelle.

Rumankolean illan tapahtumat kuitenkin riistäytyvät käsistä. Paikalle hälytetään oluella istuvat keskusrikospoliisin tutkijat Heikki Söder ja Matti Joronen.

Suomen tunnetuimmat murhatutkijat eivät osaa aavistaa, kuinka monimutkainen tapaus heillä on käsissään. Se johdattaa Söderin ja Jorosen Turkuun, josta 1990-luvun pankkikriisin myötä alkaa selvitä merkillisiä asioita. Onko kyse terrorismista, rakkaudesta, juridiikasta vai politiikan ja bisneksen valtapelistä?

Jollakin tapaa murhiin liittyy myös Kakolassa 1990-luvun lopulla istuva vanki, joka jaksaa päivästä toiseen sen voimalla, että uskoo saavansa vielä oikeutta, muodossa tai toisessa. Ja joka laulaa päiviä kuluttaakseen mielessään Juice Leskistä: "Kadehdi en niitä jotka luotuja on kaksoiselämään. Joskus tuntuu etten kunnolla saa eletyksi tätä yhtäkään..."

"Vaikeinta on hetki ennen nukahtamista. Silloin menneisyys vyöryy päälle kuin hyök- käysvaunu. Seison sokissa, kolme kilvin ja konetuliasein varustettua miestä syöksyy huoneeseen: Poliisi! Kaikki maahan! he karjuvat. Minut napataan kuin väkivaltainen terroristi. Joudun tutkintavankilaan, käräjäoikeuteen ja jo muutaman kuukauden päästä Kakolaan. Makaan vankivuoteellani ja mietin. Nukahtamislääke auttaa, saa aikaan leijuvan tunteen. Käyn tapahtumia läpi unenomaisesti. Tajuan olleeni typerys. Yhtä viisas kuin umpirakastunut teinipoika.Tiedän viettäväni loppuelämäni Suomen pahamaineisimmassa vankilassa. Samassa talossa, jossa aikoinaan lusivat Hilarius Sorjonen, Dynamiitti-Laine ja Volvo-Markkanen.Musiikki auttaa. Hieman ennen herätystä hyräilen Juice Leskisen Sorjosesta kirjoittamaa laulua: 'Olen Hilarius, hentomielinen, minä ryöstän kyllä, mutta murhaa en, pakoon pääsen, aina viime tinkaan, ei luottaa voi sanaan rikostoverinkaan...' Yksinkertainen, tarttuva melodia, nerokkaat sanat."

SULJE

"Kaksoiselämää on edeltäjiensä tavoin ajan hermolla. Häkämies sekoittaa faktaa ja fiktiota taitavasti."
Jaana Vieno, Länsi-Suomi 16.8.2017

"Häkämies osoittaa jälleen olevansa ammattimies dekkarikirjailijana, ei vain juoruilija. Ministeriön ja lakimiesten maailmaan yhdistyy 90-luvun pankkikriisi ja turkulaiskähminnät taitavilla detaljeilla. Valta-analyysia ja viihdettä samassa paketissa."
Riika Kuuskoski, Ilta-Sanomat 12.8.2017

"Tätä menoa Häkämies alkaa kohta uhata Reijo Mäen asemaa turkulaisen äijäproosan ykkösnimenä."
Jorma Melleri, Uusi Suomi 1.8.2017