Totuuden jälkeen – Miten media selviää algoritmien ja paskapuheen aikana
  • LUOKITUS 30/07
  • NIDOTTU, LIEPEET
  • 145 × 210 MM
  • 240 SIVUA
  • ULKOASU MATTI TUOMINEN / PRAKT
  • ISBN 978-951-851-862-7

Totuuden jälkeen – Miten media selviää algoritmien ja paskapuheen aikana

Ilmestynyt 25.9.2018

OSTAprinted bookebook

Vuonna 2016 Yhdysvaltain presidentinvaalien ja Britannian EU-kansanäänestyksen seurauksena syntyi laajalti jaettu tunne siitä, että politiikan tekemisen tavat ja julkisen keskustelun säännöt olivat muuttuneet pohjiaan myöten. Tunteet ja räikeät valheet jättivät faktat jalkoihinsa. Oli siirrytty totuudenjälkeiseen aikaan.

Maailma ei kuitenkaan muuttunut vuodessa. Totuudenjälkeisen ajan keskeiset ajurit – yhteiskunnallinen polarisaatio ja teknologinen kehitys – olivat muokanneet maaperää vuosikymmenten ajan. Ne ilmenivät perinteisen median ja asiantuntijuuden kriisinä, vanhojen hierarkioiden murtumisena ja verkostojen vallan kasvuna, sekä uusina julkisuuden hallinnan keinoina. Räikeimmillään ilmiöt tulivat esiin Yhdysvalloissa, mutta samat voimat ovat käynnissä myös Suomessa.

Totuuden jälkeen on ensimmäinen suomalainen yleistajuinen kokonaiskatsaus tähän murrokseen. Kirjassa tarkastellaan kriittisesti totuudenjälkeisen ajan ilmiöitä sekä niiden historiaa. Politiikan eri alueisiin syventävät tapaustutkimukset paljastavat suomalaisen julkisen keskustelun karikot.

"Kautta historian uudet viestintäteknologiat ovat muokanneet yhteiskuntia perustavalla tavalla. Tämä kirja esittää systemaattisen analyysin totuudenjälkeisyydestä. Lisäksi selvitetään mitä vaikutuksia uudella teknologialla, polarisaatiolla ja niihin kytkeytyvillä ilmiöillä on Suomessa. Totuudenjälkeisyyteen angloamerikkalaisessa kontekstissa liitetyt ilmiöt eivät välttämättä ole sellaisenaan siirrettävissä Suomeen, mutta epämiellyttäviä ilmiöitä ei myöskään voi puhua pois."

SULJE