Jälki
  • LUOKITUS 84.2
  • SIDOTTU, SUOJAPAPERI
  • 130 × 207 MM 
  • 222 SIVUA 
  • ULKOASU JENNI SAARI
  • ISBN 978-951-851-922-8

Jälki

Ilmestynyt 20.3.2019

OSTAprinted bookebook

Marionin miesystävä katoaa. Noin vain, monen riidan ja sovun päätteeksi. Kaita ei löydä perhe, poliisi, etsintäpartiot, selvännäkijät, kukaan johon Marion laittaa yksi kerrallaan toivonsa. Mitä tapahtui?

Marionilla on johtolankoinaan vain hänen ja Kain yhteinen, pari vuotta kestänyt elämä, matkat ja keskustelut, ja viimeisten aikojen tapahtumat, viimeisen aamupäivän kuva silmiensä edessä. Poliisin ollessa vaitonainen Marion ajautuu hetki hetkeltä syvemmälle hänen ja Kain suhteen jälkiin, itseensä, epäilyksiinsä. Epätietoisuus on yhtä karmeaa kuin rakkauden menettäminen, ja tätä välitilaa Marion yrittää paikata järkeilemällä, muistamalla, uneksimalla.

Marjo Katriina Saarisen toinen romaani Jälki näyttää tarkasti ja armottomasti, kuinka kriisin hetkellä pienimmätkin asiat latautuvat merkityksellä, kuinka selvittämättömästä menetyksestä versoaa jotain päättymätöntä. Ennen kuin arvoitus ratkeaa, kadonnut löytyy, on vain tyhjää joka on täytettävä.

 

 

En usko, että Kain läsnäolo on koskaan täyttänyt minua niin tiiviisti kuin poissaolo. Hänen olemattomuutensa kiertää tuulen tavoin nurkissani, hyrisee ja huutaa. Kumisen hänen katoamistaan lakkaamatta.” 

SULJE

"Saarinen tutkii kiinnostavasti muistamisen kysymyksiä. (--) Tampereelle ja takaumien kautta myös Espanjan lomamatkalle sijoittuva tarina on miellyttävän hallittu. (--) Tiukka rajaus ilmentää hienosti sitä, miten tavallinen elämä katoaa valtavaan kriisiin joutuneen ihmisen ympäriltä. Vain yhteen suuntaan imevä pyörre jää jäljelle."
Länsi-Savo 6.5.2019

"Jälki on kuu­laasti kerrottu romaani, jonka jän­nite pitää loppuun asti. (--) Hieno on myös Jäljen idea: ihminen katoaa ja jättää jälkiä odottajaan."
Virpi Alanen, Parnasso 2/2019

"Kadonnut jättää jälkeensä kysymysten vyyhdin. (--) Kertojan piina on hyvin kuvattu. Jossain vaiheessa Saarisen romaania alkaa vain pakosta verrata muihin katoamistarinoihin, ennen kaikkea Gillian Flynnin Kilttiin tyttöön."
Jukka Koskelainen, Helsingin Sanomat 2.5.2019