Nelson Tiikeritassu
  • LUOKITUS L84.2
  • SIDOTTU, YLIVETO
  • 135 × 180 MM 
  • 240 SIVUA 
  • ALKUTEOS NELSON TIGERTASS, FÖRLAGET 2019
  • ULKOASU JA KUVITUS:
  • LENA FRÖLANDER-ULF
  • ISBN 978-951-851-934-1

Nelson Tiikeritassu

Ilmestynyt 21.3.2019

OSTAprinted bookebook

Lena Frölander-Ulfin uutuuskirja on viisas lastenromaani Nelson Marengista. Nelson viettää kesää isoisänsä luona, mutta kun isoisälle tulee romanttissävyinen kutsu seikkailuun, saa Nelson pakata kamppeensa ja lähteä yksin junalla takaisin kotikaupunkiinsa. Nelson ei kuitenkaan aivan muista, miten kotiin päästään.

Tähän asti kaupungissa on tehty kaikki prikulleen samalla tavalla: herätty säännöllisesti koko kaupungin yli kumajaviin herätyskelloihin, noudatettu pikkutarkkoja sääntöjä ja käyttäydytty mitään huomiota tai poikkeusta herättämättä. Kaupunki ei ota avosylin vastaan ketään, joka on yhtään erilainen tai väärällä tavalla karvainen.

Mutta kaupungissa toimii myös aktiivinen vas-tarintaliike, ja se ei tyydy vallitseviin oloihin.

Frölander-Ulf yhdistelee hauskasti ja riipaisevasti eläinhahmoja ja ihmisten maailmaa, jossa toden totta tarvitaan Nelsonin kaltaisia lempeitä ystäviä. Riemukas henkilö- ja eläingalleria eksentrisine persoonallisuuksineen hurmaa kaikenikäiset lukijat, ja Frölander-Ulfin viihdyttävät mustavalkokuvitukset siivittävät hurjaa ja hauskaa tarinaa eteenpäin.

 

 

 

SULJE

"Teosta suositellaan koko perheen kirjaksi, ja sitä se totta tosiaan onkin. Aikuiset voivat lukea tarinan hienona poliittisena allegoriana ja lempeänä, mutta osuvana yhteiskuntakritiikkinä. (--) Lapsille Nelson Tiikeritassu on ennen kaikkea jännittävä seikkailu, kun entinen sirkustiikeri Zamba johdattaa Nelsonia läpi vaaroja vilisevän kaupungin. Suuri taistelukin saadaan ennen loppuratkaisua."
Mari Viertola, Turun Sanomat 19.6.2019

"Lena Frölander-Ulfin kevään uutuus Nelson Tiikeritassu on mukaansa tempaava lastenromaani, joka on parhaimmillaan aikuisen ääneen lukemana. Romaani on ystävyyden ja pienimuotoisen kansalaisaktivismin ylistys. Sinä on klassisen lastenromaani perusainekset kohdallaan, mutta myös ripaus modernia henkeä."
Päivi Heikkilä-Halttunen, http://lastenkirjahylly.blogspot.com 6.4.2019