Virhe
  • LUOKITUS 84.2
  • SIDOTTU, SUOJAPAPERI
  • 130 × 207 MM 
  • 320 SIVUA 
  • ULKOASU JUSSI KARJALAINEN
  • ISBN 978-951-851-931-0

Virhe

Ilmestynyt 4.4.2019

OSTAprinted bookebook

Ella Stewen on haluttu, niin taiteilijana kuin kaunottarenakin. Ja hän tietää sen. Sadan vuoden takaisessa maailmassa hän herättää kateutta ja ärtymystä vapaudellaan, seksuaalisuudellaan, olemisellaan, vallan kahvassa olevilla sukulaisillaan. Kotikaupungin juhlat, juorut, tanssit ja kavaljeerit ovat jo alkaneet tympiä, kun Ella kohtaa venäläisen Diman, joka on sivistynyt, vaarallinen, kiehtova – ja vallankumousjohtaja. 

Rakastumisen ja halun poltteessa Ella päätyy vallankumouksen runtelemalle Venäjälle, junanvaunuun keskelle ei mitään, veistämään rintakuvia Dimasta. Vaunu ja sisällissota sen ulkopuolella eivät ehkä ole unelmamiljöö Ellan työlle, eivätkä Diman läheiset katso tätä suopeasti. Miksi Ella oikeastaan kutsuttiin Venäjälle? Ja minkälaisen hinnan maksaa itsenäinen nainen, joka palaa kotiin nöyryyttävän mediamyrskyn ja syytösten keskelle? 

Rosa Meriläisen kolmas romaani Virhe on riipaiseva teos halusta, himosta, politiikasta ja taiteesta. Rakastuminen, hetken huuma saattaa näyttää maailman silmissä kammottavalta, rikolliselta virheeltä, mutta romaani näyttää, kuinka ylpeästi virheensä voi kantaa – ja mikä tärkeintä, kuinka ne voi saada myös anteeksi.

 

 

Ensirakastuneet nuorukaiset ovat naurettavia. Minä en ollut heidän huomiostaan otettu, enkä pitänyt tätäkään poikaa erityisen ansiokkaana. Sellainen ihan tavallinen viivojen vetelijä. Kaikki ne tekivät mustanpuhuvia omakuvia, joissa yrittivät saada hätääntyneet silmänsä teräviksi. Väripaletti oli siihen aikaan vilpittömän ruma, mutta he olivat porukalla päättäneet vain sen kelpaavan. Tupakansavua, kaikkialla oli niin paljon tupakansavua. Tupakansavua, shimmy-shimmyä ja kauniiksi suittuja miehiä. Sen ajan kampaukset miellyttivät minua kovin. Kiiltäviksi ja kananmunanvalkuaisella täsmälliseksi kovetettuja hiusveistoksia.” 

SULJE