Koira nimeltään Kissa tapaa kissan
  • LUOKITUS L84.2
  • SIDOTTU, YLIVETO
  • 220 × 220 MM
  • 40 SIVUA
  • ULKOASU JA KUVITUS: ELINA WARSTA
  • ISBN 978-951-851-981-5

Koira nimeltään Kissa tapaa kissan

Ilmestynyt 7.10.2019

OSTAprinted book

Eräänä aurinkoisena päivänä koira nimeltään Kissa ja ihminen nimeltään Näätä istuskelevat kukkulan laella ja katselevat alapuolellaan levittäytyvän sataman vilkasta hyörinää, saapuvia laivoja, lähteviä laivoja, kiireisiä trukkeja ja suuria kontteja liikuttelevia nostureita. Äkkiä nämä lempeät laitapuolen kulkijat huomaavat, että yhdestä laivasta ilmestyy säihkyväsilmäinen kissa.

Koiraa nimeltään Kissa jännittää pienen, salaperäisen ja lumoavan olennon näkeminen. Eikä kissa suinkaan väistä tätä kukkulan laella istuvaa parivaljakkoa vaan alkaa kavuta kissamaisen arvokkaasti heitä kohti…

Koira nimeltään Kissa tapaa kissan on lämmin kertomus rajoja murtavasta ystävyydestä, peloista ja niiden voittamisesta. Se on kertomus vähäväkisistä mutta suurisydämisistä olennoista, joiden elämän loisto syntyy lempeydestä maailmaa ja kaikkia sen asukkeja kohtaan.

 

SULJE

"Kontion kissakoirat ja koirakissat vastustavat lempeästi kaikenlaisia tyypittelyjä ja lokeroin­teja, kuten rotu­ ja suku­puolijaotteluja. Todelli­nen ystävyys ja toisten kohtaaminen katsovat sellaisten ohi. Teos on samanaikaisesti ajassa kiinni ja universaali, sillä Warstan kuvat täy­dentävät sanomaa kerto­malla yhteiskunnallisesta eriarvoistumisesta hyvin­vointivaltiossa. Kolmen syrjäytyneeksi luokitel­tavan kaverin taustalla näkyy kiireinen Helsinki, joka vähät välittää kum­mallisesta, sillan alla ja roskiksilla makailevasta joukosta. Mutta sekin näkyy, et­tei onnelliseksi tulla juok­semalla vaan olemalla."
Mari Viertola, Turun Sanomat 23.11.2019

"[U]peasti kuvitettu ja kirjoitettu teos kertoo tärkeistä aiheista, kuten ystävyydestä, itsenäisyydestä ja yhteiskunnan laidalla elämisestä. Kirjan pienet oivallukset hykerryttävät. Kun koira nimeltä Kissa esimerkiksi pohtii kissan sukupuolta, tämä toteaa: ”Ai niitä vanhoja tyttö ja poika -juttuja.” Kissa on päässyt niistä jo yli. Eläväisissä kuvissa vilahtelee Helsinkiä, kaupungin äänet alkavat soida korvissa. Lapsilukija jää kirjan jäljiltä mietteliääksi."
Aino Miikkulainen, Helsingin Sanomat 1.12.2019