Vallankahva
  • LUOKITUS 84.2
  • SIDOTTU, SUOJAPAPERI
  • 130 × 207 MM
  • 336 SIVUA
  • ULKOASU Mika Tuominen
  • ISBN 978-951-851-978-5

Vallankahva

Ilmestynyt 7.8.2019

OSTAprinted book

Kokoomuksen puheenjohtajavaali keikauttaa politiikan pelilautaa. Saavutetut asemat eivät enää päde, ja todellinen valta piiloutuu päivänpolitiikan pimeisiin kulisseihin. Vakoilu ja vaalivaikuttaminen voimistuvat Suomessa, mutta mihin niillä pyritään? Kuka vahtii ja ketä?

Vallankahva on jatkoa Häkämiehen kiitetylle Vallanjano-romaanille. Kuuden eduskuntaan samoissa vaaleissa valitun kansanedustajan tarina kehittyy henkeäsalpaavasti.He ovat kaikki lahjakkaita ja kunnianhimoisia, mutta politiikka on elämänalue, jossa pelkkä osaaminen ei riitä ja luottamus on luksushyödyke. Puoluekannasta riippumatta tarvitaan paitsi onnea ja kovia olkapäitä, myös taitavaa rajankäyntiä työn ja yksityiselämän välillä. Himo tai uskollisuus voi olla kohtalokas virhe. Vaikka tietäisi pelaavansa oikeaa peliä ja tunnistaisi bluffit, vaalikauden mittaan asetettujen panosten jälkeen voi aina löytyä joku, jolla on kovempi käsi.

Häkämies tuntee kuvaamansa maailman. Jää lukijan tehtäväksi päättää, milloin kyseessä on fakta, milloin fiktio.

 

"Häkämiehen teos on kiinnostava siitäkin syystä, että useat kirjan poliittisista hahmoista ovat yhdistettävissä reaalielämän poliitikkoihin. Tarinassa käsitellään myös monia viime ajan poliittisia tapahtumia ja ajankohtaisia valtaan liittyviä asioita, kuten nettivaikuttamista. [...] Siirtymät näkökulmasta toiseen tapahtuvat sujuvasti. Teksti ylipäätään kulkee tavalla, joka antaa viitteitä kirjoittajan innostuksesta ja kertoo asiaosaamisesta."
Kimmo Rantanen, Turun Sanomat 26.8.2019