Ravintola PLATS - Pohjoismaista gastronomiaa Hanasaaren keittiöstä
  • LUOKITUS 68.2
  • SIDOTTU
  • 206 × 268 MM
  • 208 SIVUA
  • TEOS & FÖRLAGET -SARJA
  • SUOMENNOS JENNI PITKÄNIEMI
  • ULKOASU KOBRA AGENCY
  • ISBN 978-952-363-032-1

Ravintola PLATS - Pohjoismaista gastronomiaa Hanasaaren keittiöstä

Ilmestyy 31.3.2021

OSTAprinted book

Tämä on kirja ravintola PLATSista, joka sijaitsee Hanasaaren ruotsalais-suomalaisessa kulttuurikeskuksessa. Ravintolan pääkokki Lukas Hemnellin ja hänen tiiminsä laatimissa resepteissä painottuvat rikas pohjoismainen makumaailma ja paikalliset, kestävästi kasvatetut ainekset. 

Kirja kertoo myös ihmisistä: kalastajasta, joka nostaa päivän saaliin ravintolaa ympäröiviltä vesiltä, lihantuottajasta, joka työskentelee ekologisesti mausta tinkimättä, ja kokista, joka valmistaa olutta omassa autotallissaan. Tekstit on kirjoittanut toimittaja ja ruokaintoilija Nina Weckström. 

Kirja soveltuu erityisesti niille, joita kiinnostaa uusi pohjoismainen gastronomia. Se tarjoaa moderneja tulkintoja klassisista ruokalajeista, jotka ovat aina yhdistäneet Suomea ja Ruotsia. Olisiko tänään pöydässä lahnamoussea ja sokerisuolattua haukea? Tai grillattua suippokaalia savustetulla kermaviilillä ja kiehautetulla parsalla? 

Jos et juuri nyt jaksa itse kokata, kirja tarjoaa silmänruokaa ja inspiraatiota tuleviin gastronomisiin seikkailuihin.