Sinisiipi - Vantaa -sarjan ensimmäinen osa
  • LUOKITUS 84.2
  • SIDOTTU, SUOJAPAPERI
  • 130 × 207 MM 
  • 338 SIVUA 
  • ULKOASU SANNA-REETA MEILAHTI
  • ISBN 978-951-851-853-5

Sinisiipi - Vantaa -sarjan ensimmäinen osa

Ilmestynyt 15.5.2018

OSTAprinted bookebook

Torninosturit, taloelementit, työmaat Martinlaaksossa, Myyrmäessä, Koivukylässä; 1970-luvulla Vantaa on monilta osin metsää tai suurten teiden halkomaa, rakennuselementtien kirjomaa maata. Kaksi vantaanpuistolaista poikaa, Leo ja Timo, seuraavat Keimolan ajojen harjoituksia. Yleisössä istuu lähiörakentajia, kauppiaita, nimismiehiä ja konstaapeleja. Koko joukkoa puhuttaa myös Dahlforsin vedestä löytynyt ruumis. Vuonna 2010 Timosta on tullut poliisi, joka on jälleen keskellä lapsuuden Vantaata: eräältä purkualueelta, talon perustusten alta löytyy nuoren naisen ruumis. Mihin hintaan kaupunkia on rakennettu? Millaisia raakalaismaisia valtapelejä on käyty ja käydään yhä? Timon työpari Liina Vahtera nousee tärkeään rooliin murhatutkimuksessa, molempien elämät muuttuvat rajusti.

"Viimeinen taisto käydään maasta, Laatunen ajattelee ja katsoo radan asfalttia, lähtöalueen Šakkiruudukkoa, varikkopilttuuta ja valvontatornia, vihreätä seinää radan laidoilla. Tämä aika on paras ja pahin, tässä on kasvualue, tästä metsästä raha vielä kiinnostuu, ei se idässä pitkään jaksa. Koivukylästä ei tule Tapiolaa, siitä ei saa rakennettua satua. Tällä puolella on tilaa helminauhakaupungille ja kaupunkifantasioille. Pitää olla väyliä, jotta voi liikkua ja Helsingistä kohoaa väyliä kuin sormia. Päärata on nimetön, tämä on keskisormi, se tulee Myyrmäen ja Martinlaakson läpi Keimolaan ja Kivistöön ja lentoasemalle ja tunkeutuu lopulta kaavoittajien ja jarrumiesten perseeseen. Yhtäkkiä kaikki näyttää Heikki Laatuselle täysin selvältä."

SULJE

"Sinisiipi erottuu hienosti poliisin tutkinta- ja kippailulinjaa noudattavista perusdekkareista myös historiallisia ulottuvuuksia mukaan kahmaisevan rikosromaanin suuntaan. Perustukset ovat vahvat Pulkkisen jatkaa."
Antti Majander, Helsingin Sanomat 10.6.2018

"Dekkaristin uraansa tuskin voisi lupaavammin aloittaa kuin kirjoittamalla, miten rapussa kaikuu, kun 'pojat puhuvat lähiön äänillä'. J. P. Pulkkisella on silmää ja korvaa sävyille. Muutamalla täsmällisellä sanavalinnalla hän maalaa kokonaisen mielenmaiseman, toisin kuin suorasukaisessa ja tarinavetoisessa suomalaisen dekkarin valtavirrassa keskimäärin."
Tommi Aitio, Kauppalehti Optio 7.6.2018

"Pulkkinen kuvaa Vantaataan lempeän karheasti. Kaupunki elää ja hengittää, ja siinä on ulottuvuuksia ja särmää, kuten hyvällä romaanihenkilöllä pitääkin olla. Pulkkinen ei myöskään Vantaata kuvatessaan käperry pelkkään nykyhetkeen vaan taustoittaa kaupungin historiaa aina siitä asti kun se oli vielä Helsingin pitäjä. (--) Sarjaa romaanin ympärille on kaiketi kaavailtu, ja sitä on pakko pitää hyvänä ideana. Sen verran eloa on Pulkkinen nimittäin Vantaaseensa puhaltanut, ettei sitä yhdellä romaanilla ole kuiviin imetty."
Jussi Aurén, Aamulehti 1.6.2018

"Sen lisäksi, että teos on sangen mehevä kertomus, on se myös selkeä rakkaudenosoitus Vantaalle. (--)
Pulkkisen luomat hahmot ovat eheitä, syviä ja itsenäisiä. Sinisiipeä ei lue pelkästään tarinan itsensä vuoksi vaan myös sen hahmojen takia. (--)
Hänen [Pulkkinen] teoksiaan on aina ilo lukea, vaikka tyylilaji ei se omin olisikaan. Tämä pätee myös Sinisiipeen, jonka teksti on sujuvaa, soljuvaa ja lukemaan pakottavaa.
Sinisiipi kuuluu niihin kirjoihin, jotka eivät lopu siihen, kun kannet sulkee. Teos saa lukijan samaistumaan hahmoihinsa ja kurkottelemaan kohti tarinaa vielä pitkään sen loppumisen jälkeenkin."
Anni-Helena Leppälä, Kansan Uutiset 21.7.2018