Valuneen taikinan tapaus
  • LUOKITUS 84.2
  • NIDOTTU, LIEPEET
  • 140 × 200 MM 
  • 256 SIVUA 
  • ULKOASU JENNY LUCANDER
  • ISBN 978-951-851-852-8

Valuneen taikinan tapaus - Rouva Suominen välittää 1

Ilmestynyt 19.1.2018

OSTAprinted bookebook

Sointu Suominen on unelmoiva, ihmisrakas ja hieman höppänä perheenäiti, joka päättää aloittaa uuden uran kiinteistönvälittäjänä. Suuret välitysfirmat tyylikkäine ammattilaisineen nappaavat asiakkaat nenän edestä, mutta Sointu ei lannistu. Sisustuksesta, teen juomisesta ja asumisen harmoniasta voimaa saava Sointu on päättänyt löytää oman tiensä. Sitä paitsi päivisin on nyt aikaa tarkkailla naapureita, pitää hyväntuulista blogia ja jakaa oman välitysfirmansa lehtisiä. Samaan aikaan eräässä vuosaarelaisessa asunnossa vanha rouva saa kirjeen, joka nyrjäyttää maailman paikaltaan. Seuraavana päivänä asunnosta löytyy kulhollinen käynyttä taikinaa sekä juhlaleninki yllään kuollut rouva. Sattumalta juuri Sointu saa vanhan rouvan asunnon välitettäväkseen – ja sotkeutuu samalla ratkomaan valuneen taikinan tapausta.

Rakkautta, huumoria ja lempeää jännitystä tarjoava romaani sisältää niin upeaa kerrontaa kuin ratkiriemukkaita henkilöhahmoja turva-alalla työskentelevästä aviomiehestä kummallisiin naapureihin. Ja tämä on vasta alkua, sillä Valuneen taikinan tapaus aloittaa Rouva Suominen välittää -sarjan. Sarjan jokaisessa osassa on rakkauteen liittyvä mysteerijuoni, joka vaikuttaa myös Soinnun ja Sampo-aviomiehen suhteeseen.

"Samallahan hän on etsivä, kun on asunnonvälittäjä. Ei enää mikään neiti Etsivä, niin kuin pienenä, vaan rouva Etsivä. Neiti Etsivä -kirjat olivat ihan parhaita. Esimerkiksi se, jossa selvitettiin itämaiseen mattoon kudottuja salaisia viestejä. Pieni Sointukin innostui tutkimaan mattoja, kotona ja kylässä, mutta ei saanut niistä muuta irti, kuin että siivoaminen ei ollut ihmisten suosikkipuuhaa. Myöskään autojen rekisterinumeroiden kirjaaminen muistivihkoon ei auttanut minkään rikoksen ratkeamisessa. Ei ikkunoista sisään kurkkiminen, ei ihmisten varjostaminen. Paremmin sujuivat Kadonneen pulkan ja Löytyneen avaimen tapaukset. Pulkka löytyi haljenneena naapuritalon pihasta ja leopardikuosinen avaimenperä johdatti Soinnun ylimmässä kerroksessa asuvan kissanaisen jäljille, joka ilahtui niin, että tarjosi lasillisen mansikkamehua. Asioiden selviäminen on palkitsevaa! Sointu innostuu niin, että vapisee: hän aukaisee asiakkaidensa elämien perimmäiset solmut. Suoraan sanottuna ylipalvelee. Asiakastyytyväisyys 120 prosenttia! Maine leviää kulovalkean tavoin. Sampo saa pitkän nenän ja huomaa, että Sointu on kuin onkin yrittäjäluonne, vaikkei siltä vaikuta."

SULJE

"Kansainvälisen rikollisuuden jälkeen maailma tarvitsee paikallista eksotiikkaa ja ihmissuhdesolmuja. Rönsyilevä ja humoristinen kerronta naureskelee lempeästi kaikenlaista ihmisten edessä esittämistä ja tarjoaa tuloksellisuusajattelun tilalle teetä ja sympatiaa. Onneksi Valuneen taikinan tapaus on alku kokonaan uudelle sarjalle, sillä niin mukava mieli teoksesta jää. Soinnun kaltaisia välittäjänaisia tarvitaan täällä ehdottomasti lisää."
Mari Viertola, Turun Sanomat 23.5.2018

"Mirjam Lohen värikäs ja hulluttelevakin teksti jättää jälkeensä hyvän olon hyrinää."
Marja-Liisa, Kirjavinkit 24.2.2018