Hyvät miehet ja herrat!
  • Luokitus 84.2. / 04
  • Nidottu, liepeellinen
  • 125 x 190 mm
  • 176 sivua
  • Graafinen suunnittelu Taru Staudinger
  • ISBN 978-951-851-356-1

Hyvät miehet ja herrat!

Ilmestynyt 27.9.2011

OSTAprinted book

Hyvät miehet ja herrat! Nämä puheet on laadittu te mielessä. Juuri niin. Sillä vaikka joiltakin hauskoilta, liikuttavilta ja huvittaviltakin osilta miehet eroavat naisista, niin ihmisiähän tässä kaikki ollaan!Rosa Meriläinen, kokenut puheiden kirjoittaja ja suorastaan ammattimainen puheiden kuuntelija, on saattanut yksiin kansiin kenties joskus jossain pidettyjä tai joskus jossain pidettäviä puheita miehille. Puheiden aiheet liittyvät kaikenkarvaisiin asioihin, jotka usein tuntuvat tekevän miehistä miehiä (ainakin päällisin puolin), mutta joiden ei suinkaan ole pakko niin tehdä (ainakaan päällisin puolin).

Mutta on helppo kuvitella, että jokainen mieshenkilö, miehenmielinen henkilö, miehistä pitävä tai heistä pitämätön henkilö – sanalla sanoen jokainen, joka jollain tavalla miesten kanssa tekemisiin joutuu – tunnistaa näistä puheista kaikenlaista epäämätöntä, totta ja tuttua.  Jokaista puhetta kun elävöittää lämpö ja rakkaus miehiä – ja ihmistä – kohtaan. Oi mies! Oi ihminen!

Hyvät miehet ja herrat,

Monen teistä olen kuullut ylistävän nuoria miehiä - eikä syyttä. Onhan verrattomasti ihanampaa katsella kilvoittelusta jännittyneitä urhoja, kuin katsella ruukkua kantavan naisen käyntiä, jota aina vaivaa tavanomaisuus.

Onhan totta, että miehen vartalo on naisen vartaloa kauniimpi, sillä sen sulo perustuu lihaksiin, naisten sulouden perustuessa vain pyöreisiin muotoihin, joita voit löytää kaikkialta luonnosta täydellisempänä.

Ne teistä, jotka olette saaneet koskettaa nuoren miehen ihoa, tiedätte miten elonvoimaiselta tuntuu kimmoisa lämmin iho. Sitäkin verrattomampi on kuitenkin kypsässä iässä olevan miehen iho. Se on kuin silkkiä. Kaikki nuoruuden karkeus on silinnyt pois siitä kuin mielestä kärsimättömyys ja epätietoisuus.

 

SULJE

"Rosa Meriläinen osaa pitää puheita. (...) Kirjan voi lukea hauskana mutta myös ajoittain syvällisenä pohdintana siitä, mikä mies oikeastaan on. (...) Jokainen ihminen tarvitsee vapautta ollakseen oma itsensä. Tämän kirjan parissa voi varata tai varastaa itselleen sellaista vapautta, jos sitä ei muutoin sattuisi olemaan. Naisille Meriläinen toivoo kirjansa antavan kipinän antaa miesten olla ja mennä ja kukoistaa, siis olla oma itsensä. Senhän me olemme ansainneet!"
Aimo Ruusunen, Satakunnan Työ 1.12.2011