Minna Lindgren esiintyy Naisten Pankin lukutaitokampanjan kirjailijavieraana 17 eri paikkakunnalla

04.11.2020

Rakastettu kirjailija-toimittaja Minna Lindgren on Naisten Pankin tämän kauden kirjailijavieras ja Teos yhteistyökumppanina Lue Naiselle Ammatti -varainhankintakampanjassa. Naisten Pankki on kerännyt jo 17,4 miljoonaa euroa maailman köyhimpien ja hauraimmassa asemassa olevien naisten tukemiseen.

"Naisten Pankin lukutaitokampanjat voimaannuttavat naisia ja tyttöjä lisäämällä heidän elämänhallintaansa. Naistenpankkilaiset ovat käyneet paikan päällä tapaamassa ihmisiä: on vaikuttavaa kuulla tarinoita ja konkreettisia esimerkkejä lukutaidon merkityksestä. Olemme ilolla mukana tässä toiminnassa", toteaa Teoksen toimitusjohtaja Nina Paavolainen.

Maaliskuun loppuun kestävässä kampanjassa kerätyillä rahoilla Naisten Pankin hankkeita toteutetaan Kambodzhassa, Myanmarissa, Nepalissa, Jordaniassa, Ugandassa ja Keski-Afrikan tasavallassa. Keski-Afrikan tasavalta on Lue Naiselle Ammatti -kampanjan esimerkkimaa. Se on hankemaista haurain ja köyhin.

Vain neljännes naisista osaa lukea, ja naisten asema on muutenkin poikkeuksellisen huono. Lukutaito kohentaa huomattavasti naisen mahdollisuuksia toimeentuloon. Hankkeisiin osallistuvat naiset ovat motivoituneita ja ahkeria opiskelemaan. Tuloksena on paitsi toivoa ja mahdollisuuksia myös konkreettisia asioita kuten lukutaito ja kolme Bozumiin perustettua ravintolaa”, kertoo kirjallisuuskampanjan vastuuhenkilö Reetta Meriläinen.

Seuraavaksi Minna puhumassa kiitetystä Aina on Toivoa -romaanistaan ja signeeraamassa kirjoja tiistaina 10.11. Valkeakoskella, 17.11. Turussa, 1.12. Espoossa ja 8.12. Porissa. Minnan kaikki esiintymisajat 17 eri paikkakunnalla 2020-2021 näet täältä: www.naistenpankki.fi

Uutuuksia