Pertti Lassilan huikea Venetsia-romaani on nyt ilmestynyt

06.06.2021

Pertti Lassilan upea, koskettava Venetsia-romaani on nyt ilmestynyt. Venetsia on kesän kirjallinen helmi! Se on kertomus kolmen sukupolven helsinkiläisistä 1910-luvulta vuosisadan loppupuolelle.

Alkusysäys kirjoittamiseen lähti henkilöhahmoista, joiden avulla arvostettu kirjailija halusi käsitellä pitkää ajanjaksoa ilman, että joutuisi kirjoittamaan historiallista kuvausta.

”Ihmiset ovat melko samanlaisia ajasta riippumatta, ongelmineen, toiveineen ja tavoitteineen”, Lassila pohtii.

Syvästi sydämeenkäyvä romaani näyttää monin tavoin sen, kuinka huomaamattomasti aika virtaakaan – usein armottomasti usean sukupolven ja yksilön yli. Kirjan ytimessä on kokemus elämän salakavalasta tapahtumisesta, siitä, miten hetki, jolloin kaikki tuntui vielä uudelta eikä sattumien merkitystä voinut aavistaa, yhtäkkiä on jäänyt kauas ja sattumat kerääntyneet koko elämän merkitsevimmiksi valinnoiksi.

Keskeistä kirjailijalle itselleen on ajan kysymys ja kokemus.

”Minulle romaani ei ole tiedon tai mielipiteen esittämistä, ongelmien ratkaisemista tai yritys keksiä uusia ajatuksia, vaan mahdollisuus pohtia niitä, jotka ovat ratkaisemattomia ja siksi ikiaikaisia.”

Sattumalta monen kirjan hahmon toive tai käsitys onnesta kiteytyy Venetsiaan. Kirjan sanoin: ”Venetsia hitaasti ja vääjäämättä vajoaa syvemmälle ja syvemmälle merenpohjan mutaan, ja tulee aika, kun aallot nousevat ja laskevat sen paikalla, eikä siitä ihmeellisestä kaupungista jää mitään näkyviin.”

Suosittelemme lämpimästi kesän lukulistalle!

Uutuuksia